Historia

Hotelli Merikruunun jännittävä ja mielenkiintoinen lähes sadan vuoden historia tuo menneisyyden tähän päivään yhdistäen nyt modernin, skandinaavisen suunnitteluun ja toteutuksen.  

Elegantit ja huippumodernit pienhuvilat elää nyt rinnakkain satavuotiaan matkailuruhtinattaren kainalossa, molemmat nauttien ja hyötyen toisistaan.

Eletään vuotta 1930 Edith ja Oskar Wikström rakentaa ylellisen  Pensionaatin jolloin Suomalainen täysihoitola-kulttuuri elää kukoistuksen ja hyvinvoinnin aikaa. Pensionaatti täyttyy vuosi toisensa jälkeen ihastuneita asiakkaista ja heitä palvellaan ruhtinaallisesti hemmotellen. Tapana on että aamiainen tuodaan sänkyyn ja iltapäivätee nautitaan muiden vieraiden kanssa keskustellen ja tyylikkäästi. Ruoka on erinomaista ja se tarjoillaan saleihin joita löytyy eri tarkoituksiin.

Pensionaatti on suosittu erityisesti suomenruotsalaisten professoreiden ja opettajien keskuudessa, ja tämä on tuonut Pensionaattiin vuosikymmenien aikana sivistyksen ja kulttuurin leiman. Lomaa Pensionaatissa vietettiin aina koko kesä kerrallaan ja kaupunkiin lähdettiin täysissä voimissa, levänneenä.

Wikströmmit olivat erittäin pidetty ja arvostettu isäntäpari. He ystävystyivät monien vieraiden kanssa ja Pensionaatissa samat vieraat kävi jopa vuosikymmeniä. 

1930-luvulla vieraita houkuttelivat mm  gramofoni, autovaja, sähkövalo ja radio, aikansa hienoimmat mukavuudet, jotka tekivät Pensionaatista  poikkeuksellisen kohteen. 

1930-luvun eleganssi  ja monet tämän aikakauden esineet on tunnollisesti vaalittu tähän päivään asti. Voit vieläkin aistia menneisuuden sillä olemme kunnostaneet Hotel Merikruunun kunnioittaen paikan historiaa, jonka matkailuruhtinatar Merikruunu kantaa ylpeästi seuraavat sata vuotta.

Tämä rikas historia ja perinne elävät Merikruunussa vielä tänäkin päivänä. Jatkamme ylpeinä tätä perinnettä, tarjoten vieraillemme mahdollisuuden kokea sama ainutlaatuinen kokemus mutta nyt myös modernilla ylellisyyden ripauksella.

Aloita seuraavan lomasi suunnittelu varaamalla aika Merikruunulle – paikkaan, jossa historia ja nykyaika kohtaavat, tarjoten täydellisen pakopaikan kiireisen arjen keskeltä. 

Sydämellisesti tervetuloa kokemaan ainutlaatuinen Merikruunu saaristokylä, huippupaikalla ja kaiken keskellä.

Kirjoittaja/Lähde: Marjo Laine

Hotelli Merikruunu

Hotelli Merikruunu on modernin saaristokylän sydän jonka kattavista palveluista nauttii matkailijat sekä kyläläiset ympäri vuoden. Hotelli on kehittynyt voimakkaasti joka vuosi ja kerännyt mainetta mm loistavalla lounaalla ja runsaalla aamiaisbuffella. Pieni pub Underbar on jo legenda ja hotellissa on vaihtuvaa ohjelma. (Kuvaa klikkaamalla avautuu linkki Hotelli Merikruunun sivustolle)

Merikruunulle saapuminen:

Tervetuloa Kemiönsaarelle!

Yksi autopaikka huvilan edessä, lisäautot Hotellin parkkipaikalle, veloituksetta.

Laitamme sinulle päivä ennen varaustasi huviloista ilmakuvan, jossa on ympyröitynä sekä numeroituna huvila, jossa yövyt.

Etäisyydet:

– Salo 60 km
– Turku 80 km
– Helsinki 170 km
– Tampere 200 km

–  Merikruunun saaristokylän vieressä bussipysäkki. Pysäkin nimi on Kulla.
– Veneilijöille tarjolla vierasvenelaituri.

Sijainti: Kemiönsaari, Dragsfjärd, Kullan vieraslaituri nro. 633 (korttisarja D/ 210, sivut 703 ja 703)
– Koordinaatit: N60`04,630 E022`28,970
– Väylän syvyys: 2,0 metriä.

Tutustu!

Palvelut lähellä